Eat to survive.

Hai Assalamualaikum,

Apa khabar semua? Harap semua sihat belaka 😉


So, my friend asked me...
"Kau makan untuk hidup ke hidup untuk makan?"
Hm both? Ahah, i eat to survive but still i survive to eat.





Seriously saya tak mampu kawal pemakanan saya. Yes you heard me. I CANNOT CONTROL MYSELF. Saya blogging saya makan, saya dengar orang present dalam kelas saya mengunyah, saya ke kelas bawa beg pun penuh makanan. Siapa yang follow twitter saya confirm tahu. Hahah *shoot myself*


Saya belajar di IPG JB, kawasan bandar. Paling bahagia bila kawasan belajar saya dikelilingi tempat2 makan yang menarik tau. So, kerja saya belajar dan sambil tu belajar merasai makanan yang ada disekitar JB. Oh, btw AGUS is my favourite place. You should try lah. Saya suka Roti Bom Cheese dan....Ayam Penyet dia. Harga? So-so. Tak murah, tak juga mahal. Port lepak yang best lah. Orang area skudai tau lah tempat ni.


Cakap pasal makan...siapa yang tak suka makan?🙋
Haih rugi lah awak! Saya sanggup berhabis duit semata sebab makanan. Tak kira lah mahal mana pun still sanggup (in case teringin sangat) yelaaa, nak kata kaya tu tak, tapi berpada lah. Ibu pesan...dengan makanan jangan berkira. Kalau terasa nak makan tu beli je selagi duit masih ada. Jangan berkira. Okay ibu, Cukup bulan duit habis ready tunggu call anak ibu ni. Eh? no haha, im kidding.



Makan tu makan jugak, tapi makin debab ni apa nak buat eh? Siapa ada tips makan banyak tapi maintain kurus? Share please. Semua orang suka makan, tapi...tak semua suka bila berat badan bertambah. Kalau sikit takpe, kalau sampai tak cukup jarum meter apa kes? Over. 😪



Lama tak update blog, rasa dihargai pula bila check nuffnang pun still traffic naik. Yang sudi klik nuff saya tak henti pun thankyou. 😍
Cukup bulan saya belanja entry baru. Eheh








Have a nice day ahead.
Best Regards,
Adda.