When Technologies Take Over...

Hai Assalamualaikum!








First, mestilah I should wish..
Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin.



Sebut pasal raya, siapa yang tak suka? Dalam kepala mesti dah terbayang ketupat, rendang, lemang, ayam merah, lodeh etc. #Makanjeyangkautau!

Bila beraya, balik kampung is a must!
Dapat main mercun, bunga api, dapat duit raya, jumpa jodoh. Hah? no, I'm kidding.

Bila balik kampung, macam2 ragam dan perangai manusia yang kau boleh nampak. Yang berkepit dengan phone doploh pat jam nya lain, yang sibuk dengan playstation nya lain, yang malasnya pun satu hal.



Paling best bila terdengar makcik aku kata,

"Budak2 ni lah, kalau setakat balik kampung nak main phone, nak berselfie setiap ceruk, nak main game sampai tak hirau orang sekeliling baik duduk berkurung dalam bilik." Huh? Betul makcik. Totally agreed! Selfie tu selfie jugak awak oi, satu dua sudah ler. selfie beratus pun satu dua jugak di uploadnya. (maafkan saya, ini ayat penambah rasa).



Betul, setiap perbuatan kita tu orang tua ni perhati je.
Sebab tu bila ada yang tanya mana gambar raya aku? Memang takde. Phone album memang kosong. Kerja aku makan makan makan. Keluar pegang phone balas WhatsApp orang pun tidok. Malam kalau teringat baru aku reply. ngehngeh



Paling tak boleh lupa orang lain dah siap makan aku macam biasa, jadi orang terakhir yang bangun dari meja makan. Dan bila sesi fotografi (gambar sekeluarga okay) aku still tak bergerak langsung dari meja makan (Hantu Makan) sampai kaklong bising suruh berhenti makan ambil gambar dulu baru sambung balik. Blerghhh kacau betul orang makan. Tapi yelah, kena stop lah. Kau gila taknak bergambar dengan keluarga?! Haha!





So, apa yang aku dapat untuk raya kalini. Ketepikan semua gajet tu kalau nak rasa seronoknya jalinan mesra ikatan bersaudara. Ecehhh. Tak, ini serius. Boleh nak berselfie, nak rakam detik2 indah berhari raya kan? Nak jadikan kenangan kan? Suit yourself then. No offense :)


Oh btw, tipu lah takde gambar raya langsung. Still ada dalam satu, dua, tiga, empat? Idk. Okay, ada. Tapi bukan dalam phone aku. Tah kat mana tah nanti kena tanya sensorang.




So, how was your Raya?

Hope everythings fine and yeah,
Happy Eid Mubarak guys!



Regards,
Adda.



Comments

  1. Selamat hari raya! Beraya ingat makan je kan, hehe sama! Asal xmain henfon kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee selamat hari raya. makan satu nikmat kot :P

      Delete
  2. #teamtakraya hmm iols sorang je yang tak pi beraya

    ReplyDelete
  3. ahaha kenyataan yg agak sedih.. saya la yg selalu main phone tu T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAHAH. aduduh ini kena mintak maaf zahir dan batin ni buat entry terlebih pedas gini :'D

      Delete
  4. setuju part kalau hari raya nak main phone dgn selfie tu balik duduk bilik je. heheh

    ReplyDelete
  5. raya kali ni hahahambar
    phone pun hilang kemana bila time raya, selfie lagi la kelaut haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts