Eyeshadow Raya?

Hai Assalamualaikum!



Whaaat? whaaaaaat?
Eyeshadow raya? Why suddenly up entry about eyeshadow ni?


Oh well, yah. Raya bakal tiba tak lama je lagi.
I bet that girls kat luar sana sibuk nak tampil cantik untuk hari raya ni kan? Bila ada yang kata tak..Oh please, awak sedang menipu :P


Btw I'm not that type yang suka gunakan make up. No! Seriously tak.
But kalini I'm going to share something yang menarik pasal eyeshadow disebabkan ia dah mencuri hati ini. Hey wait !

Aku dan eyeshadow? Seriously?! Lol yeah, you got that clearly. Ahaks!



Now what?
ya yaaaa. There's 3 things I would like to share. No, I mean...three eyeshadow makeup look yang boleh tingkatkan saham dan populariti awak. Bila jalan jalan terasa diperhati dan diminati.  Ecehhh apani? Masuk bakul angkat sendiri? *tepuk dahi*

Susah nak tentukan which eyeshadow looks is the best for us?
Agreed! Dan saya memahami.


Well then, first...






Smokey eyes. Just wowww. I can't!

Seriously smokey eyes highly recommended tak kira lah untuk keluar dating dengan buah hati ke, pi candle light dinner ke, jumpa bakal mak mertua ke. Ehhh? Haha. Trust me, your partner will fall over and over bila tgk mata awak yang tampak seksi tu. ecehh. Smokey eyes will gives a sexy look for sure.



Selain smokey eyes, try the Natural one.




To those yang tak suka heavy look boleh try this one.
Mostly untuk mereka yang suka akan natural look but still loved to wear eyeshadow will get to use this trick.In fact, it wasn't too obvious and easy to handle like yeah, still can maintan that 'Naked Face'.  Konfiden je nak berdepan dengan orang tak kira siang atau malam and that is undeniable.
 

Oh last!
The Shimmer.







You know what?
This effect of eyeshadows really suits those who loved to come out with something unic. Tak semua berani bermain dengan effect ni as it makes you feel like 'Hey I think this is too heavy' 'Too much' 'Over touched' and else. Look, just dab some of it and put it onto your eye lids and the inside corner of your eyes and sure it gives you the glamorous touch.

Sesuai ler untuk awak ke party hari jadi kawan, hari jadi diri sendiri, cari pengganti teman hati yang lari membawa diri ikut wanita lain yang lebih bergaya itu ini. Ehh what's going on? Haha no, I'm just kidding.

Be brave.
Be different.
Be what you wanna be.

Chill and think about  eyeshadow looks.
Peace.



Pelik kan bila aku share something berkaitan kecantikan diri?
Ahahaha well, perempuan tetap perempuan.




Can't help much.
It's afford to be shared.






Regards,
Adda.

Comments

  1. I got my own style for eyeshadows which is suitable to any kind of/color of clothes and I am not that brave to try the new one but I will. HAHA.
    love you Adda. byebye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. try smokey eyes.
      mesti kena dgn hang ee.
      natural look dah biasa :P

      Delete
  2. suka tengok, tapi tak pandai nak pakai!!! #sadlife
    nanti kalau hang buat tutorial okay gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh ninang, hg beautiful in yr own way! serius tak tipu heee

      Delete
  3. Replies
    1. hehe awok try ler untuk raya ni ;D

      Delete

Post a Comment

Popular Posts