Eyeshadow Raya?

Hai Assalamualaikum!



Whaaat? whaaaaaat?
Eyeshadow raya? Why suddenly up entry about eyeshadow ni?


Oh well, yah. Raya bakal tiba tak lama je lagi.
I bet that girls kat luar sana sibuk nak tampil cantik untuk hari raya ni kan? Bila ada yang kata tak..Oh please, awak sedang menipu :P


Btw I'm not that type yang suka gunakan make up. No! Seriously tak.
But kalini I'm going to share something yang menarik pasal eyeshadow disebabkan ia dah mencuri hati ini. Hey wait !

Aku dan eyeshadow? Seriously?! Lol yeah, you got that clearly. Ahaks!



Now what?
ya yaaaa. There's 3 things I would like to share. No, I mean...three eyeshadow makeup look yang boleh tingkatkan saham dan populariti awak. Bila jalan jalan terasa diperhati dan diminati.  Ecehhh apani? Masuk bakul angkat sendiri? *tepuk dahi*

Susah nak tentukan which eyeshadow looks is the best for us?
Agreed! Dan saya memahami.


Well then, first...






Smokey eyes. Just wowww. I can't!

Seriously smokey eyes highly recommended tak kira lah untuk keluar dating dengan buah hati ke, pi candle light dinner ke, jumpa bakal mak mertua ke. Ehhh? Haha. Trust me, your partner will fall over and over bila tgk mata awak yang tampak seksi tu. ecehh. Smokey eyes will gives a sexy look for sure.



Selain smokey eyes, try the Natural one.




To those yang tak suka heavy look boleh try this one.
Mostly untuk mereka yang suka akan natural look but still loved to wear eyeshadow will get to use this trick.In fact, it wasn't too obvious and easy to handle like yeah, still can maintan that 'Naked Face'.  Konfiden je nak berdepan dengan orang tak kira siang atau malam and that is undeniable.
 

Oh last!
The Shimmer.







You know what?
This effect of eyeshadows really suits those who loved to come out with something unic. Tak semua berani bermain dengan effect ni as it makes you feel like 'Hey I think this is too heavy' 'Too much' 'Over touched' and else. Look, just dab some of it and put it onto your eye lids and the inside corner of your eyes and sure it gives you the glamorous touch.

Sesuai ler untuk awak ke party hari jadi kawan, hari jadi diri sendiri, cari pengganti teman hati yang lari membawa diri ikut wanita lain yang lebih bergaya itu ini. Ehh what's going on? Haha no, I'm just kidding.

Be brave.
Be different.
Be what you wanna be.

Chill and think about  eyeshadow looks.
Peace.



Pelik kan bila aku share something berkaitan kecantikan diri?
Ahahaha well, perempuan tetap perempuan.




Can't help much.
It's afford to be shared.






Regards,
Adda.

Annoyed huh?

Hai Assalamualaikum!



How to Ignore People You No Longer Wish to Be Around?




It seems hard to ignore someone. Someone who gave you so much to remember. It's even harder when that person is someone you have to see or interact with for almost everyday. How to deal then?



Well, stick to those who supports you genuinely. After all, bad time don't last. 



Tak kira lah teruk mana kau benci orang tu, end up kau kena hadap dia juga.
Benci-benci lama lama sayang? Ergh pleaseee. Ada orang kalau dah benci, memang sampai ke sudah dia benci. Woahhh :P

You better stop on making sense.



Generally, it's good to keep those positive and caring people beside you, as they gave such an inspirational and motivated lifestyle. Kan?




Btw, selamat menyambut bulan syawal yang bakal tiba.
(In case tak sempat nak update entry syawal)







Regards,
Adda.

Comeback!

Hai Assalamualaikum!







Belum terlambat nak ucap...
Selamat menyambut bulan Ramadhan untuk semua umat Islam..kan?
Entry first untuk 2016?! Yeayyyy untuk diri sendiri yang 'terlampau rajin' berblogging.


Tbh, entry ni muncul atas desakan blogger Nina dan blogger Nurulee eceh. Well, Nina dengan Ee pun buat comeback. Apani? the planned comeback ke? So sweet.


Lately ni sibuk dengan new sem. Ehhh?
ya Allah cliche nyaaaa. Enough lah dengan 'Sibuk-dengan-new-sem' tu mengaku jela sebenarnya diri tu malas :P


Nak tau azam new sem?
Satu, taknak sedih sedih.
Dua, nak makan banyak banyak.
Tiga, nak lembutkan hati yang dah beku sikit kononnya.
Empat, buat ibu ayah bangga. Itu penting tau! tak boleh tak, mesti kena!

Ohhhh, yang ini penting.
Kena RAJIN UPDATE BLOG.

Act, banyak lagi. Tapi kalau nak list semua haram jadah nak baca. Ops, language....Sorry!


Doodle?
Kita hold dulu kay.



Btw, design blog comei ni dari Aisyhah .
Untuk tempahan template boleh lah contact ecah. Klik <Sini>



Pelawat blog yang rajin menyinggah, a big Thanks!
uguys rock tau. Entry lama pun duk komen. Terharu sayaaaa. Sila lah tinggalkan jejak dekat cbox, nanti inshaaAllah aku balas kunjungan. Hehe. Thank you <3





Hari raya kumpul duit raya.
Tolong jangan lupa saya.


Peace.