Sunday, 25 May 2014

Hati manusia tak siapa yang tahu.

Assalamualaikum guys,


uknow what, someone asked me whether i do agree with his statement or otherwise perhaps. i dunno how to say this but deeply yes i do feel the same.


"Kau sedar tak bila kita duk mengata orang, dalam masa yang sama kita sedang dikata ?"


"Kau sedar tak bila kita sibuk buka aib orang, aib kita juga sedang dibuka. kau sedar tak?


"Kau sibuk memperlekehkan orang, kau tak pernah nak fikir perasaan orang tu, luaran tampak dia kuat. dalaman dia cemana. kau boleh rasa tak?"


"Kau judge dia tanpa sempat dia jelaskan perkara sebenar. ibarat kau hukum dia. kau sedar tak kau bukan sesiapa nak menilai seseorang ?"


"Kau sedar tak bilamana kau sibuk bergurau yang bagi kau main aci redah je, padahal dalam gurauan kau tu tersemat kata-kata yang mengguris hati dia. kau sedar tak?"


"Kau sedar tak, dia selalu ada bila kau perlukan bahu untuk menumpang, selalu ada bila keadaan darurat, tapi kau jatuhkan dia tanpa belas semata-mata nak kan kesenangan, populariti dan kemewahan. mana perikemanusiaan?"


"KAU SEDAR TAK?"



tht feeling cant be felt unless yourself. we are all human. manusia, tak lari dari khilaf. what u give u get back. sama ada baik atau buruk, kita tak tahu. hidup ibarat putaran roda. sentiasa ingat, kadangkala kita diatas, dan mungkin juga sekelip mata kita jatuh ke bawah. but tht doesnt matter, lumrah kehidupan. the point is, do we really notice tht we almost breaks someone's heart in and outside down without accidentally? or do accidental ? ask urself.








wanna know who's sharing me this?
Ayie. yaa, my bestfriend ever,
thankyou so much for this.






see ya,
Xoxo.

14 comments:

  1. huhuuu. hati manusia pun tak dijangka. yang pasti jaga hati. sebelum nak cakap hal orang tengok diri kita dah sempurna 100% kaaa? well, nice sharing too adda :)

    ReplyDelete
  2. gonna missing u too dear.. sobsob.. betul entry nii.. deep aihh =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha take care n pls do miss me. Haha :'D

      Delete
  3. thank you so much for sharing this too (:

    ReplyDelete
  4. Macam tgh cakap kt kite fulak. Muehehehe.. Kekadang tuh, kite ni x sedar. Entri ingatan bersama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah. Kita kadang2 buat sesuatu pun tak fikir baik buruknya. Hihi yeah

      Delete
  5. Somehow, one word can breaks one heart.

    ReplyDelete
  6. mendalam tu adda... selalu tengok dak2 kelas bahan someone. mmg la someone tu gelak sekali bila kena bahan. kita mana tahu dalam hati dia. that's why aku senyum je bila dorang bahan someone tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah. Bila bahan dia, dia ikut sama gelak. Dalam hati dia cane lah tu :D

      Delete
  7. deep. maaf addang , kini saya telah sedar :p
    haha nice sharing mek

    ReplyDelete