Tuesday, 27 May 2014

belajo bahaso kelate ke kita.

Assalamualaikum guys !


ahad lepas kalau tak silap, aku request kat ninang ( Nina ) yang aku nak belajar bahasa kelantan. tetiba je ter-hingin nak belajor baso kelate ni. dok tau ngape, sebab ambo ggilo dgn the way they ghoyak kot. tu diaa haha. demo jgn marah bahaso ambo tunggang langgang .mampuih mek-mek abe-abe kelate marah .haha rosak bahasoo oi


       
                   

tutup mata, jangan tengok wallpaper tu. 


ambo ghoyak kat ninang, ajo ambo kecek kelate, tapi ninang suh ambo pi google translate. apa demo ingat bahaso kelate ni bahaso international ke.





hok alohh, ambo ni brona betui lah, dok pehe lagi. bakpo lah ninang pi bagi ambo menatang ni, yang asas pun ambo dok reti, ni pi bagi ambo yang loghat pekat. agah pandai, punoh jahne bahaso. tok caro lah, acu tra teh. Hahahahaha balik kuwe bahaso ambo. yang penting ambo debe nak cubonyaa. demo debe dak? haha sude ler, jahne bahaso ore. maap ore2 kelate. sayo budak baru belajo.



eh demo ada dengo lagu dikir barat kelate yg terbaru dak? apo tah tajuk dio. this is pantai timur ke apo entoh. search utube dok jumpo. keluo radiooooo ritu. sodap baqhang .hahahaha




NOTA UNTUK NINANG : ai dah teghaii baso kelate. so how? hahaha punoh T_T







See yaaa,
Xoxo,

42 comments:

  1. kiro biso doh tu adda..haha Xd

    ReplyDelete
    Replies
    1. pftt hahaha. adoi, rosak bahasa orang haha

      Delete
    2. xpe,usaha tngga kjayaan,hehe :P

      Delete
  2. tok mureh pom..tp kkucha bhara bahaso..hihii..try harder ok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa cakap apa ni T_____T tak pahammmm hahaha

      Delete
    2. kak nini pun tak paham,maybe shahida tu kelantan asli kut,kak nini duk besut,hehe..kelantan celup.

      Delete
    3. Ke maksudnya, tak marah pun. Tapi kucar kacir bahasa. Hahahah kot

      Delete
  3. haha ganah adda kecek kelate. ekgi adda keno belaja kecek ganu dehh hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdok arroh dah. hok kelate pun dok betui. rohok kemain. tak mboh dah belajar , mmg dok leh dah. hancur. dok sabboh saya ckp ganu. sikek sikek boleh lah. hahahaha

      Delete
    2. haha, rohokk rohokk. parokk teh adda. dakpe ahh. ekgi belajor ekgi jumpe org ganu suruh ajor. sy dop pekat mane pun cakap ganu. haha. berat nanang adda. ehh dop dop comel lote!

      Delete
    3. Mak oi zakira, hang cakap apaaa hahaha

      Delete
    4. sekali zakira speaking ganu..perghh!! haha XD

      Delete
    5. Terkejut amboo dibuatnyaa. Haha

      Delete
  4. Tetibe rase cam da jadik org kelantan. Hahaha.. Pndai Adda kecek kelate. Boleh la tu..wpun agak ding dong ding sikit kata kakak ana. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ding dong ding dong ding. Hahahaha punohh

      Delete
  5. ptt lar adfa kecek kelate dlm group... heheee

    ReplyDelete
  6. Okay yang part bawah tu bekerut dahi nak baca ! Haha

    ReplyDelete
  7. Part bawah bekerut dahi nak baca ! Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha jangan baca kerut dahi. Nanti ada kedutan payahh. Hahaha

      Delete
  8. acehhh . belaja bahasa kelantann . haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kawin dgn abe kelate, kena ler belajar. Haha :P

      Delete
  9. nak terer loghat kelantan petua dia minum sebotol budu setiap pagi~~ agagagaga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ambo rela tak pande kecek kelate oi dari kena make budu. Haha

      Delete
    2. yo'o je, wan tu mkn budu setiap pagi ke?

      Delete
    3. Kalau betul makan, bang wan mmg hebak ah

      Delete
    4. ahahahaha, pandai cakap pahang je, petua dia makan gulai tempoyak paling kurang seminggu skali #seyesjadi... ahahahaha

      Delete
    5. Hahahatakmakantempoyakhahaha :P

      Delete
  10. Assalamualaikum ;) New follower here. Ngeee. Aipp kita sama la bday bulan 8.huhu

    Hmm kita dop pahe apa deme ghoyak. Pastu deme cek mek kelate gelakkan kite. Sedih. Hahaha.

    Visit mine <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumusalam :)
      ahaha masehh. Org kata no 8 ni no ong. Haha org kata ler. Dok pehe? sama ler kita. Merangkak rangkak nak pahe nya pun. Hadoi. Sure i will.

      Delete
  11. adda bljar bhaso kelate buleh la koho2 ..tapi gak,bilo kecek..hancurrrrrr !!haha ..beraaa..kuca lana..

    ReplyDelete
  12. Paroh, hok ni blaja kelate nok cari pakwe.. haha guane tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dak aih, senanya belaja kecek kelate sebb nak eratkn hubunge satu malaysia haa :P

      Delete
    2. adda bagi excuse grade A :) hehe.

      Delete
    3. Haha tepuk tangan utk diri sendiri.

      Delete
  13. Haahahahaha gelak sakan ambe baca komen adda. Ambe cita-cita nak kawin dengan abe ganu. Hihihi. Berjiran la kita ye. kahkahakahkah XD

    ReplyDelete
  14. panda ye kecek kelate.. ambe hok ganu pong dok panda macam deme. ;)

    ReplyDelete