belajo bahaso kelate ke kita.

Assalamualaikum guys !


ahad lepas kalau tak silap, aku request kat ninang ( Nina ) yang aku nak belajar bahasa kelantan. tetiba je ter-hingin nak belajor baso kelate ni. dok tau ngape, sebab ambo ggilo dgn the way they ghoyak kot. tu diaa haha. demo jgn marah bahaso ambo tunggang langgang .mampuih mek-mek abe-abe kelate marah .haha rosak bahasoo oi


       
                   

tutup mata, jangan tengok wallpaper tu. 


ambo ghoyak kat ninang, ajo ambo kecek kelate, tapi ninang suh ambo pi google translate. apa demo ingat bahaso kelate ni bahaso international ke.





hok alohh, ambo ni brona betui lah, dok pehe lagi. bakpo lah ninang pi bagi ambo menatang ni, yang asas pun ambo dok reti, ni pi bagi ambo yang loghat pekat. agah pandai, punoh jahne bahaso. tok caro lah, acu tra teh. Hahahahaha balik kuwe bahaso ambo. yang penting ambo debe nak cubonyaa. demo debe dak? haha sude ler, jahne bahaso ore. maap ore2 kelate. sayo budak baru belajo.



eh demo ada dengo lagu dikir barat kelate yg terbaru dak? apo tah tajuk dio. this is pantai timur ke apo entoh. search utube dok jumpo. keluo radiooooo ritu. sodap baqhang .hahahaha




NOTA UNTUK NINANG : ai dah teghaii baso kelate. so how? hahaha punoh T_T







See yaaa,
Xoxo,

Hati manusia tak siapa yang tahu.

Assalamualaikum guys,


uknow what, someone asked me whether i do agree with his statement or otherwise perhaps. i dunno how to say this but deeply yes i do feel the same.


"Kau sedar tak bila kita duk mengata orang, dalam masa yang sama kita sedang dikata ?"


"Kau sedar tak bila kita sibuk buka aib orang, aib kita juga sedang dibuka. kau sedar tak?


"Kau sibuk memperlekehkan orang, kau tak pernah nak fikir perasaan orang tu, luaran tampak dia kuat. dalaman dia cemana. kau boleh rasa tak?"


"Kau judge dia tanpa sempat dia jelaskan perkara sebenar. ibarat kau hukum dia. kau sedar tak kau bukan sesiapa nak menilai seseorang ?"


"Kau sedar tak bilamana kau sibuk bergurau yang bagi kau main aci redah je, padahal dalam gurauan kau tu tersemat kata-kata yang mengguris hati dia. kau sedar tak?"


"Kau sedar tak, dia selalu ada bila kau perlukan bahu untuk menumpang, selalu ada bila keadaan darurat, tapi kau jatuhkan dia tanpa belas semata-mata nak kan kesenangan, populariti dan kemewahan. mana perikemanusiaan?"


"KAU SEDAR TAK?"



tht feeling cant be felt unless yourself. we are all human. manusia, tak lari dari khilaf. what u give u get back. sama ada baik atau buruk, kita tak tahu. hidup ibarat putaran roda. sentiasa ingat, kadangkala kita diatas, dan mungkin juga sekelip mata kita jatuh ke bawah. but tht doesnt matter, lumrah kehidupan. the point is, do we really notice tht we almost breaks someone's heart in and outside down without accidentally? or do accidental ? ask urself.








wanna know who's sharing me this?
Ayie. yaa, my bestfriend ever,
thankyou so much for this.






see ya,
Xoxo.

non-stop efforts



Assalamualaikum,



alhamdulillah i got iv for ipg . a little bit late to inform u guys T_T


*if rasa nak kanta pembesar, sila klik gambar*



bfre this gua apply BM (SJKC) but ya Alhamdulillah ditawarkan reka bentuk dan teknologi (SK) sebabnya gua ni more interested in technology and engineering actually. lebih2 lagi engineering drawing. kira ada sangkut paut jugak lah course ni. tehehe



preparedness? non-stop. eh ke dah stop? blergh .



for now on, i just focusing on this .







ya Allah, full of earnestly i seek your blessing. permudahkanlah segala urusan. semoga berjaya kepada calon yang bakal ditemuduga nanti. Ee, kak nini and whoever else that got iv for ipg. wish u all the best.





salam sayang.

Heart and soul .



Hai Assalamualaikum.


here's my lil brother. 3 y/o. began to play pillows war. peace :D





could this video categorized as Wordless Wednesday? haha





thousands thanks goes to nina for that tribute. speechless? so do i. ergh ninanggg, thankyou again for (THIS). xoxo. sayang hg kuntilanak !



Click image.