general story.

Assalamualaikum,



#Mysterious.

a few days ago, i got questions or more precisely i say, some silly questions from a mysterious guy i thought. all of his question was related to blogger ee. frankly i say, its totally annoyed when he started disturbing the other bloggers, ninaa, syura, miss boo and miza .(all of them existed from blogger's wechat ). whoever he is, totally out of gentle bruh.




#quandary session

i bet tht spm leaver or whatsoever related with was on dilemma to decide whether to go upu, form six, matrix and wherever else. same here same here ! confusions tec. T__T




#teeth again

my mum said tht i should dispose gigi taring ni. but i dont wanna to. taktau ke gigi taring was superb pleasing and i jst love it. hewhew




#vacation.

aint vacation actually, but its a trip to pick up matrix's student at perlis on tomorrow's night. and yaa, my family and neighbour gonna join too .from johor heading to perlis? one word to scream out loud, yayyyy ! :D




#car

while resting and enjoying a cup of tea (KONON) , ayah said something tht even make me laugh harder.




"along dah kerja, dah ada kereta rumah. angah tu dalam proses beli kereta. yang adik ni bila lagi?" ( pffttttt :3 dont get me wrong, whole family keep on calling me 'adik' eventhough there's my lil brother which is 4 y/o. haha :P ) sounds sweet.

"Nanti lah tunggu orang kahwin dengan anak datuk ke datin. siap amik audi lagi."

"nak kahwin dengan anak datuk datin mampu beli audi je?"

speechless kejap then im laughing so hard. dreadfully laugh lah seh. haha

"Lah biar lah yahh, dah kereta idaman nak buat acane."







Kbai :P

since when?

Hai Assalamualaikum.


"since when you started blogging ?"


someone asked me through ask fm. haha since when? about three and half month maybe. not even remembered , but i guess so.

first entry was about new blog and the rest tu im not fully remembered. i just wanna show you this ,


the first comments i've got since after im joining a segment from ikhwan yusoff. this comments was directed to (HERE) .


blogging passions has been inspired by











at first memang gua blogging for fun. uknow, for my ownself. but since im slipping on ee's blog, i can feel the world of bloggings. from that on, gua start adding friends and ee show me real way to become so adorable (if u know what i mean.haha*apologize for stealing ur picture ee :p*

from blogging's friend, we turned to wechat-gossiping-partner .and finally I noted that sbnrnya ee ni good listener, adviser etc and now on, she create a #blogger group which allowed me to know the other bloggers. i shall give her a gift as for pleasure. tehehe

also thanks to them ,always made my day. srsly we such a family .(there's abt 31 members if i wasnt mistaken. but i cant find the rest .entah mana jejaknya em T_T)

*Yaya senior  *Miza  *Yayaa junior  *Miss Boo  *Ninaa *Syura *Aqilah Azmi *Niaaa *Zizie *Farah adila *Chaa  *Fatin  *Nini


and yaa,
tht is how i started involving myself on....blogging's world ? yeah


thankyou for reading. the end.

Pemenang contest group wechat !

Hai Assalamualaikum.


First wa nak pesan, wa tak anjurkan segmen kepe. tapi ni perlawanan yang berlaku di group wechat tempoh hari. ecewahh. hahahah. so now, gua nak start review blog akak omeyy ni.


TARAAAAAA !



*Klik gambar maka, jatuh lah anda ke lembah bahagiaaaa.kui kuii



Bismillah, okay first nak perkenalkan .tuan blog ni namanya *alaa tak dinyatakan* but people, let us call her Zizie. and aku prefer Kak Zizie bcs she's my non-officially elder sistaaa. hihik. was born on 1992. 2014 - 1992= ?? yes pandai pun. 22. suka dengan cara kak zizie, ramah, mesra, suka bergurau senda and so on. kak zizie ni sporting kalau kena gaya. oh ya, take a look on this :



"zizie merupakan seorang blogger sambilan yang berasal dari Terengganu dan masih lagi menuntut ilmu di institusi pengajian tinggi di Melaka.zizie hanyalah manusia biasa yang apabila beliau blogging, moodnya bagaikan lautan yang tidak dapat diduga.zizie seorang gadis yang sukar difahami apa yang bermain dibenaknya kerana most of the time beliau sendiri tidak memahami dirinya.
hobi luar biasa zizie ialah makan, minum, tidur dan blogging.zizie belum lagi mengkaji kelebihan dirinya. walau bagaimanapun, kebanyakkan orang di sekelilingnya beranggapan beliau mempunyai muka bayi atau bak kata omputih, baby face. oleh itu, kelebihan yang ketara dalam diri beliau ialah daya keperasanan yang tinggi.
seperti blognya, zizie merupakan seorang pecinta warna biru yang di mana biru tersebut belum lagi mencemari otak beliau. oleh itu, beliau masih lagi bebas dari kecaman otak 'blue'.
zizie seorang yang cepat mesra apabila seseorang memberi ruang yang selesa untuknya bergaul sebati.beliau juga seorang yang berjiwa sensitif walaupun beliau berlagak macho."

simple, with light and smooth blue colours. awhhh , my favourite colour ever! di bahagian sidebar, a lot of blogslists there. itu menunjukkan akak kita ni rajin exchange link, pemurah nak pinjamkan tapak untuk dijejaki etc. paling suka susun atur dekat sidebar, okay, cantik, bloglist with scroller, nampak kemas, tak sakit mata memandang. and i just love it plus in blue colours. owh im in love .aduhh godiksnyaa









entry yang terkandung pun baguihh, sesuai untuk semua peringkat usiaa. tu diaaaa. hihi.

Tips/tutorial, foods porn, beauty section, film/drama review, travel and tazkirah are also there. ramai2 pakat terjah blog kak zizie kita ni. eh follow sekali apo salahnya. hihik. now hutang nak klik nuff akak je ni. klik BANYAK2. itu janji. kuikui. 


okay uolls,
salam kasih .

perang wechat.

Hai assalamualaikum.

first of all this from bloggers group of wechat. (geng wechat yang dihuni oleh beberapa orang blogger terpilih. ecewahhh)




haritu ada idea nak menghebohkan group, and guess what? while listening to perfume song by britney spears, ive got an idea. why not weolls test power .serius group ni bila malam menjelma mulalah mood menyanyi tu bermula . and i said to all of em :


"Adda nak buat satu competition ,siapa nak join angkat tangan."

starting from that, sibuk depa tanya competition apa? hadiah apa semua siap bagitau. then i told them to sing Perfumes from britney spears. and they was like.....




and yayy kak zizie sang my favourite song. 


ada lah beberapa adegan lain, macam-macam karenah. memasing duk complain lagu tu susah lah, tempo tak catch up lah and whatsoever. macam ee tu lah. nina awal-awal lagi kata nak jadi juri .niaaa pulak pegi nyanyi lagu lain, haiya memacam gelagat. tehehee. 



and yaa, gua requested lagu letto-sebelum cahayaaaa. mwahaaa



hahaha, serius ini bukan buli, this is what we called as a challenge. u did it well lah kak :D


serius gua rasa macam 'the war is begin' lah bro.

Gua promised to them nak review blog plus klik nuff tu as much as i can (oh please, untuk juara je, harap maklum.) and will do it soon, no worries. ehehee janji bakal ditepati. ini je lah yang boleh menjadi tatapan uolls, bcs our conversation was our secret. nak join group blogger wechat? oh sure boleh, but yaa, girls only. bagitau ee, nina or any bloggers group of wechat. refer kat sidebar, 'Geng Bloggerians' and tell them u wanna join us. they are so supportive, always there when in need, give some motivatonal and be crazy all over. haha , i love em.



salam kegembiraan.